Make your own free website on Tripod.com

e-pas.sabah
Perhidmatan Elektronik PAS Sabah

   BADAN PERHUBUNGAN PAS NEGERI SABAH
BERSAMA MENEGAKKAN KEADILAN

    

 

Dapatkan waktu Solat di http://www.solat.net/

02 Jun, RealAudio Ucapan Ketua DPP Sabah menyokong usul Pemuda PUSAT
 
26 Mei, Hak Imigresen Sabah, Sarawak Dilindungi
KOTA KINABALU, 25 Mei (Bernama) -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Rais Yatim hari ini berkata hak dan kuasa Sabah dan Sarawak ke atas imigresen adalah dilindungi di bawah undang-undang.

19 Mei,
PASTI Kota Kinabalu melangkah setapak lagi ke era millenium, bila berjaya mewujudkan pengkalan data maklumat semasa melalui laman webnya sendiri. Sila ke http://get.to/pastikk untuk ikuti perkembangan terkini mengenai operasi PASTI Kota Kinabalu.

Klik imej untuk nonton WebTV

WebTV: Kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS Sabah terhadap misi dan visi Pemuda sebagai sayap kanan PAS Sabah

Klik gambar ini untuk dengan web radioCeramah Isu Semasa : oleh Sdr Ketua DPP W.Persekutuan di Pasti Likas, K.Kinabalu, 9.00 malam.


Klik imej untuk menonton Web TV WebTV (RealPlayer) : Kenyataan Akhbar oleh Setiausaha Perhubungan PAS Sabah.

Chong Kah Kiat, PBRS dan PBS
Datuk Chong seperti gagal menyelami isi hati dan suara hati rakyat Kg Boronuon, Telipok yang membantah pemindahan warga asing/PTI Pulau Gaya ke Kampung mereka. Kenyataannya bahawa kerajaan negeri akan melaksanakan juga keputusan memindah penduduk Pulau Gaya yang diragui status kerakyatan mereka, benar-benar menguris hati kecil rakyat Sabah, khususnya rakyat Sabah di Telipok... berita penuh
Solat 'Idul Fitri di padang kerana ketiadaan Masjid
KOTA BELUD :
Ketiadaan masjid di Kampung Siring Bukit, Pulau Mantani di sini memaksa umat Islam mengerjakan sembahyang berjemaah di padang kampung berkenaan setiap Hari Raya 'Aidil Fitri sejak beberapa tahun....berita penuh

Kumpulan orientalis cuba gugat umat Islam Singapura
Pertubuhan Kebangsaan Melayu Singapura (PKMS) mendedahkan kewujudan kumpulan orientalis ala Singapura yang didukung pegawai kerajaan untuk melemahkan umat Islam republik ini.

Rakyat Sabah menunggu bekalan air yang baik
Oleh Narsam Findi
harakahsabah@hotmail.com

KOTA KINABALU, 8 Ogos (Hrkh) - Setelah hampir sepuluh tahun peralihan kuasa dari kerajaan Parti Bersatu Sabah (PBS) kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) yang ditunjangi oleh Umno, rakyat Sabah masih menunggu pengurusan perkhidmatan air yang baik di negeri ini.

keADILanPengerusi Biro Politik Keadilan Negeri Sabah, Abdul Rahman Mohd Yakob berkata, beliau hairan dengan tindakan kerajaan mengumumkan tindakan menukar meter air di negeri Sabah sedangkan masalah sebenarnya tidak ada air bukan meter air.

"Masalah air di Sabah ialah tidak ada air. Buka kepala (pili) paip, bukan air yang keluar, tapi angin, namum bill (meter) tetap jalan! Jadi kita bayar apa? Bayar air atau angin? Kalau ada air pun, tercemar," jelas beliau ketika berceramah bersama-sama Mohamad Sabu sempena Sambutan Jubli Emas Peringkat Negeri Sabah di Dewan KDCA, Penampang baru-baru ini.

PAS Sabah anggap Mahathir berbohong
Oleh Saidah Hairan
SANDAKAN, 7 Ogos (Hrkh) - PAS Sabah menyifatkan ucapan Dr. Mahathir Mohamad di Likas sempena Majlis Kesyukuran Barisan Nasional (BN) sebagai seorang pembohongan, menentang keadilan serta mencampuri urusan badan kehakiman

Tanjung Aru juara Hari Terbuka PAS Sabah
KOTA KINABALU, 6 Ogos (Hrkh) - PAS Kawasan Tanjung Aru A menjuarai dalam acara bola sepak sembilan sebelah dan tarik tali yang dipertandingkan Hari Keluarga PAS Sabah sempena Jubli Emas Peringkat Negeri Sabah di Kompleks Sukan Likas baru-baru ini.

 

Dikemaskini
02 Jun 2002, 7:03am
Laman web PAS Sabah akan diterbitkan sebulan sekali. Namun demikian ianya akan dikemaskini dari masa kesemasa. -webmaster 

PAS SABAH ONLINE

  • Ingin jadi ahli PAS ?
  • Memahami dan mengenali perjuangan PAS
  • Aduan MASALAH ?
  • Kemusykilan Agama ?

Mat-Salleh e-Groups

E-mail terus ke pas_sabah@yahoo.com

  


LAMAN INI DITERBIT DAN DISELENGGARAKAN
Jab IT Negeri,
Badan Perhubungan PAS Negeri Sabah

Sebarang pertanyaan hendaklah dikemukakan terus kepada passabah@parti-pas.org
PAS SABAH HOMEPAGE (R) ALL RIGHT RESERVED, 1997-2001