Make your own free website on Tripod.com

TAHNIAH BANDARAYA KOTA KINABALU BANDARAYA ALAF BARU.
BANDARAYA RIMBA TROPIKA
2.2.2000

"Saya tidak hendak pembangunan membuta tuli. Jaga rakyat kerana dalam Islam perkara yang paling berharga ialah manusia. Tanah, logam, bijih dan petroleum adalah barang harga murah. Yang paling mahal sekali ialah manusia. Saya bertanggungjawab menjaga manusia Kelantan lebih daripada saya menjaga pembangunan dan sebagainya.".
TUAN GURU DATO' NIK ABDUL AZIZ NIK MAT

   BADAN PERHUBUNGAN PAS NEGERI SABAH
BERSAMA MEMBINA SABAH YANG ADIL, AMAN DAN MAKMUR

laman utama

PENGENALAN
SEJARAH
KEPIMPINAN 
   Badan Perhubungan
   Dewan Ulamak
   Dewan Pemuda 
   Dewan Muslimat
KAWASAN
KENYATAAN RASMI
POLITIK
ARKIB

laman sabah

Kenalilah Sabah
Kerajaan Sabah 

akhbar borneo

Daily Express
New Sabah Times
Borneo Post
Sarawak Tribune

    

 

Dapatkan waktu Solat di http://www.solat.net/
   
Pemandangan Bandaraya Kota Kinabalu dari Signall Hill. Di sinilah PAS Sabah dilahirkan pada tahun 1986. selanjutnya

PAS SABAH OnLine

Subscribe to Mat Salleh Net
Nota : Sekiranya anda ahli PAS Sabah, berasal dari Sabah atau bekerja di Sabah sertailah Mat-Salleh group. Untuk sertai Mat-Salleh sila sertakan Nama, No. Ahli PAS, Kad Pengenalan, cawangan/Kawasan, pekerjaan, alamat dan no. telefon anda kepada pas.sabah@usa.net

PAS KOTA BELUD TUBUH 13 CAWANGANBARU

KOTA BELUD PAS Kawasan Kota Belud telah mencatat sejarah perjuangan PAS Sabah apabila berjaya menubuh 13 cawangan baru bersempena majlis kesyukuran pilihanraya lalu. Majlis penyerahan borang keahlian PAS telah diwakili oleh Tuan Haji Subky Abdul Latif, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat yang juga merangkap Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan di kampung Tamau. Dengan tertubuhnya 13 cawangan ini menjadikan jumlah cawangan PAS Kota Belud sebanyak 17 cawangan.

Dalam pada itu, Tuan Haji Subky merasa bersyukur bahawa PAS semakin diterima oleh rakyat Sabah. Perjuangan PAS adalah sebuah parti politik dan organisasi dakwah mengajar masyarakat erti dosa dan pahala.

Kewujudan PAS sejak 49 tahun lalu adalah disebabkan PAS memperjuangkan Islam. PAS menjadikan Al Quran dan Al Sunah sebagai rujukan dan kini Allah sedikit demi sedikit menganugerahkan kemenangan kepada PAS iaitu negeri kelantan dan Terengganu.

Bersempena dengan majlis kesyukuran tersebut, PAS Kawasan Kota Belud telah menyembelih 3 ekor lembu dimana jamuan telah diadakan pada sebelah petang. Disamping itu juga diadakan majlis ramah mesra dan sesi dialog bersama Tuan haji Subky dan pimpinan kawasan.

Manakala pada sebelah malam telah diadakan satu ceramah perdana yang membariskan Tuan Haji Sbuky, Dr Datu Bandira bekas calon PAS bagi parlimen Kota Belud , Timbalan Pesuruhjaya PAS Sabah dan Setiausaha Dewan Ulamak PAS Sabah.

KENYATAAN AKHBAR 
INDIGENOUS SQUATTERS DESERVE LAND TO BUILD HOUSES- PAS SABAH
PAS Sabah refers to the various statements made by BN leaders and Mayor-designate for KK City relating to the prevailing squatter problems. The latest of such statements were published in your esteemed newspaper today, 15.1.2000.

FIKRAH
DR DATU BANDIRA DATU ALANG
PAS Dan Masa Depan Rakyat Sabah
Dari awal lagi memang saya menjangkakan bahawa saya akan dipecat daripada Umno. Jangkaan saya itu tepat sekali apabila Tan Sri Khalil Yaakub, Setiausaha Agung Umno baru-baru ini mengumumkan nama ahli-ahli Umno yang dicadangkan untuk dipecat kerana menjadi calon atau penyokong parti pembangkang.

DIARI 
Ijtima' Qurban Aidil Adha 1420
Anjuran Dewan Ulama PAS Sabah
Tarikh 18 Mac 2000 (Sabtu) bertempat di PASTI Al Iman, Tuaran.
Penyertaan adalah RM 200 untuk satu bahagian
Berminat sila hubungi
pas.sabah@usa.net

Dikemaskini 1 Feb 2000 

HAK ANDA !

 

 

  


Laman ini diterbit dan diselenggara oleh
Lujnah Teknologi Maklumat,
Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah

E-Mail: pas.sabah@usa.net
PAS SABAH HOMEPAGE (R) ALL RIGHT RESERVED

Sign My Guestbook

View My Guestbook